Domæne – hvordan og hvad koster det?

Råd til domæner

Et dansk domæne koster i sig selv normalt kun 45 kr. om året, som betales til den danske administrator af .dk domæner, som man finder på www.dk-hostmaster.dk. Men denne pris er kun for at du kan eje selve domænet, og altså hjemmesidenavnet.

Det skal dog siges at dk-hostmaster udelukkende står for at den administrative del af .dk domænerne – så du kan altså ikke få et domæne igennem dem. For at få fat i selve domænet skal du have fat i en registrator, hvilket du kan læse mere om i nedenstående afsnit.

Hvordan får man fat i et .dk domæne?

For at få fat i et domæne, skal du bruge en såkaldt registrator til at varetage opgaven for dig. Her er listen næsten uendelig lang, og det handler i sidste ende bare om hvor meget du har brug for ud over dit basis .dk domæne.

Skal du have et website med tekst og billeder op at køre, så er du nødt til at købe webhosting. Webhosting er at få en webudbyder til at stille plads til rådighed på en dertil indrettet server, så indholdet på din hjemmeside kan nå ud til dine besøgende i sidste ende.

Hvis du kun skal bruge dit .dk domæne til at e-mails, så har nogle udbydere også specialiseret sig i dette.

Hvad koster webhosting?

Når man skal betale for webhosting, afhænger priserne ofte af dine krav til flere ting:

  1. Plads til dit website – de fleste private og mindre virksomheder kan nøjes med 1 GB
  2. Trafik – antallet af besøgende skaber trafik på dit website, og få udbydere har begrænsning på denne mængde trafik – har dog oftest ingen betydning for en helt nye hjemmesider.
  3. Antal e-mail adresser – er man privatperson, er der ofte kun behov at kunne oprette få, mens virksomheder skal bruge mange.
  4. Oppetid – den lovede oppetid, og altså hvor ofte du kan regne med at der er adgang til din hjemmeside, er ofte også forskellig fra  webhosting til webhosting – man bør generelt kun vælge sider som kan levere over 99%

Når dette er sagt, så varierer priserne også herefter, som ses i sammenligningerne herunder:

ML hosting

Pris pr. måned 5 DKK fra 10,75 DKK
Oprettelse (engangsbetaling) 49 DKK 69 DKK
Web plads 1000 MB 2000 MB (Op til 30000)
Trafik pr. måned 25 GB fra 30 GB månedlig trafik (op til ubegrænset)
Antal e-mail konti 10 adresser Fra 20 op til ubegrænset
Oppetid 99% 99,9%

Unoeuro – hvis du klikker her får du samtidig 3 måneder ekstra og altså 25 % rabat på din første bestilling!

Pris pr. måned 1,15 EUR
8,57 DKK
2,30 EUR
17,15 DKK
4,60 EUR
34,30 DKK
Oprettelse 102,86 DKK 102,86 DKK 102,86 DKK
Web plads 1000 MB 2000 MB 4000 MB
Trafik Ubegrænset Ubegrænset Ubegrænset
Antal e-mail konti Ubegrænset Ubegrænset Ubegrænset
Oppetid 99.99% 99.99% 99.99%

 

Hvad koster en hjemmeside i sidste ende?

Når du har betalt de 45 kr. til dk-hostmaster, skal din webhosting oveni, hvor du kan slippe med helt ned til 5 kr. om måneden, samt et oprettelsesgebyr på 49 kr. Som minimum koster en hjemmeside dig ca. 154 kr. for det første år. og herefter ca 105 kr om året.

Ønsker du at læse mere om hjemmesider, og evtuelle tilbud og rabatter som der kommer i løbet af  året fra diverse udbydere, så se mere på bloggen.