Affiliate marketing

Affiliate grow

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er en resultatbaseret form for markedsføring, som foregår ved at en virksomhed der f.eks. ønsker at sælge et produkt, tilmelder sig et såkaldt affiliate netværk. På dette netværk oplyser virksomheden hvor meget de ønsker at betale hvis en fra netværket kan sælge virksomhedens vare eller service. Virksomheden belønner altså de partnere som kan levere besøgende eller kunder til virksomhedens egen side.

Affiliate marketing er altså når man får andre til at skaffe nye kunder og salg til sin virksomhed, og herefter betaler netværksudbyderen og partneren som skaffer kunden en provision for antallet af deres henvendelser som f.eks. fører til salg. Denne markedsføringsform er populær da ansvaret for salg ligges væk fra virksomheden, og over på affiliate netværket, og annoncøren skal ikke betale nogen penge til affiliaten før denne har skaffet et salg eller sørget for den handling som annoncøren ønsker.

Hvordan foregår betaling?

Overordnet arbejder man med 3 betalingsmåder, enten pay-per-click som med Adwords, pay-per-sale som er den typiske måde at gøre det på og sidst pay-per-lead hvor annoncøren betaler en fast sats for hver besøgende som tilmelder sig eller udfylder noget bestemt på hjemmesiden.